Gode råd til kjolen

At få syet sin brudekjole er ofte forbundet med store drømme om den ultimative kjole. Det er også et omfattende, men skønt projekt.

Du er selv med til designe kjolen, så du får den kjole du drømmer om, den sidder perfekt, da den er syet til dig og ingen anden har en kjole magen til din. Du vælger selv præcis de materialer som passer til dig og dit budget og du er med i hele processen, så du til sidst står med din drømmekjole.

Det kan ofte betale sig, at få kjolen syet hos en skrædder, hvis du sammenligner med lignende færdigsyet kjoler som findes på markedet.

Tanker du med fordel kan gøre dig inden du går i gang med kjolen

* Start i god tid, så du ikke bliver stresset over kjolen. Der kan være noget leveringstid på de helt rigtige materialer og skrædden har ofte mere end en brudekjole at lave i sæsonen. Det bliver sjælent en god oplevelse, hvis du stresser over kjolen.

* Gør dig klart, hvordan din kjole skal se ud. Prøv evt. kjoler med forskellige snit, så du i hvert fald kan udelukke, hvilket snit det ikke skal være. 

* Lav et realistisk budget ud fra dine ønsker. 

* Kontakt en skrædder tidligt i forløbet, så kan skrædderen også give dig den bedste rådgivning omkring valg af materialer og snit. Det er absolut en fordel, hvis du finder billeder af kjolen eller dele af kjolen. Brug evt. nettet. 

* Vær opmærksom på, hvad skrædderen giver tilbud på. Ændre du mening undervejs må du påregne ekstra omkostninger til skrædderen. Spørg altid skrædderen. 

* Find skoene tidligt i processen, da udvalget på markedet ikke er så stort og drømmeskoene måske ikke umiddelbart findes inden for rækkevide.