Kronprinsesse Marys brudekjole

Kronprinsesse Mary i silkehuset
I september 2003 besøgte Kronprinsessen første gang Silkehuset og dengang lå Silkehuset i Bjæverskov. Den kommende brud fik et indtryk af de mange klassiske og elegante silkestoffer, som Silkehuset kan levere.

Senere kom beskeden fra Amalienborg, at Mary ønskede sig en brudekjole i silkestof fra Silkehuset. Det var starten på et spændende samarbejde mellem Silkehuset, bruden, designer Uffe Frank og skrædder Birgit Hallstein.

Eventyret starter i Kina
Eventyret begyndte i Kina’s Zhejiang provins, hvor der i 2003 blev høstet silke kokoner af fineste kvalitet. Silken fra over 200.000 kokoner blev spundet til en tynd tråd, som kunne nå 5 gange rundt om jorden. Silketråden blev sendt til Bangalore i Indien, hvor den blev indfarvet i den helt specielle elfenben nuance, som passer til brudens hår og øjne, og som matcher Kongehusets traditionsrige kniplinger. På topmoderne væve forvandledes silketråden til 60 meter af den mest vidunderlige silke duchesse, som ankom med fly til København og videre til systuen på Amalienborg.

Sjældne silkestoffer fra Norditalien
En stor brudekjole syes ikke blot af én slags silke. Silkehuset måtte besøge sine leverandører i Norditalien, der i flere hundrede år har vævet specielle silkestoffer til Europas kongehuse. Her fandt vi silkeorganza, både enkelt og dobbelt til underforing af kjole og slæb. Og når brudekjolens fantastiske slæb lå så flot på kirkegulvet, så er det skrædderens skjulte kunster med organza, der er hemmeligheden. Den klassiske radzimir silke fra Italien blev også en del af eventyret, idet brudekjolen nu opbevares på Amalienborg Slot i en dragtpose af radzimir.